Aşağıdaki seçeneklerden size uygun olanı seçip gerekli olan evrakları listeleyebilir ve yazdırabilirsiniz.



Vize kategorisi
Seyahat aracı
Konaklama
Meslek
Çocuklu Seyahat

ÖNEMLİ UYARILAR:
  • • Başvurunuzu ofisimize teslim etmeden önce prosedürlere uygun şekilde hazırladığınıza emin olmak zaman kazanmanıza yardımcı olacaktır.
  • • Vize Başvuru Merkezimiz dışarısında, kapı önünde, ücret karşılığında hizmet sunan kişilerden , yetkisiz acentalar ya da tercüme bürolarından hizmet almanızı kesinlikle önermemekteyiz.
  • • İstanbul’dan vize müracaatında bulunacak kişilerin yetki alanımız dahilindeki illerden birinde ikamet etmeleri gerekmektedir. Sunduğunuz belgeler (iş evrağı, banka hesap cüzdanı, öğrenci belgesi v.b.) yetki alanımız dışında kalıyor ise, İkametgah belgesi ile birlikte isminize kayıtlı son 6 aya ait 1 adet fatura da (elektrik, su, doğalgaz) sunmanız gerekmektedir.
  • • Türkiye’de yetki alanımız dahilindeki iller:
    Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Çanakkale, Düzce, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, Karabük, Kastamonu, Kocaeli, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Trabzon, Yalova, Zonguldak

Hatırlatmalar:
  • • Sunulacak olan tüm belgelerin son 3 aya ait belgeler ( güncel) olmalıdır.
  • • Yunanistan Başkonsolosluğu tarafından görüşmeye çağırılabilir, ek belge ya da orijinal belge sunmanız istenebilir.
  • • Belge eksikliği, Schengen kuralları dahilinde başvurunuzun reddedilmesine sebep olabilir.
  • • Başvurunuz 3.cü bir şahıs (aile üyeleri de buna dahildir) tarafından yapılacak ise biyometrik veri (parmak izi)vermeniz gerekip gerekmediğini kontrol ediniz. 3.cü şahsın başvurunuzu yapabilmesi için bu kişinin kimlik fotokopisi ve noter tasdikli yetkilendirme yazınızın başvuru esnasında sunulması gerekmektedir.
  • • Başvuru formunun başvuru sahibi tarafından imzalanmış olması gerekmektedir.
  • • Yunanistan Başkonsolosluğu başvuru sahiplerini tekrar biyometrik veri(parmak izi) alınması için çağırma hakkını saklı tutar.
  • • Başvuru sahipleri çalışmıyor ve geçimleri aile üyeleri tarafından karşılanıyor ise (öğrenci, çocuk ya da ev hanımı vb.) geçimi sağlayan aile üyesinin maddi durumunu gösteren belgeler başvuru sahibinin dosyasına kanıt olarak eklenir.
  • • Yabancı ülkeler tarafından düzenlenmiş dokümanların, noter tastikli Yunanca veya İngilizce çevirilrinin sunulması gerekir.
  • • Seyahat tarihlerini kapsayan geçerli bir Schengen vizesinin olduğu durumlarda vize başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • • Başvuru formunda belirtilen telefon numaraları başvuru sahibine ait olmalıdır.
  • • Evlenme, boşanma vb. durumlarda soyisim değişikliği nedeniyle güncellenmeyen pasaportlar geçerli değildir.

18 Yaş altı çocuk başvuruları:
  • • Her bir çocuk için ayrı başvuru formu doldurulması gerekmektedir.
  • • 12 yaş altı çocukların başvuru merkezimize şahsen gelmesi gerekmemektedir.
  • • 12 yaş üstü çocukların biyometrik(parmak izi) uygulama gereği parmak izi vermemiş ise ebeveyn ya da yasal vasisi ile beraber şahsen başvuru merkezimize gelmeleri gerekmektedir.
  • • Geçimi sağlayan aile üyesinin evraklarının aynısı fotokopi çekilerek çocuk veya çocukların her birinin dosyasına eklenmesi gerekmektedir.
  • • Çocuk tek başına ya da sadece bir ebeveynle seyahat ediyor ise: Her iki ebeveynden ya da yasal vasisinden noter tastikli muvafakatname ( son 6 aya ait ) sunulması gerekmektedir.
  • • Çocuk her iki ebeveyn ya da yasal vasisi ile beraber seyahat edecek ise: Vize Başvuru Merkezine her iki ebeveyn ya da yasal vasinin gelmesi ve başvuru formunu görevli personel şahitliğinde imzalaması gerekmektedir. Aksi takdirde noter tasdikli muvafakatname ( son 6 aya ait ) sunulması gerekmektedir.
  • • Çocuk başvurusunu anne-baba haricinde biri getirecek ise bu kişinin adının muvafakatnamede yazılı olması gerekmektedir.
  • • Boşanmış çiftler için: Çocuğun velayetini gösteren mahkeme kararı da gerekmektedir.