Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi Ziyaretçilerine İlişkin KVKK Aydınlatma Metni

Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla, Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi tarafından hazırlanmıştır.

 

Misafir olarak Kurumumuz binalarına gelen kişilerin isim ve soyadları elde edilirken ya da Şirket nezdinde asılan ya da internet sitesinde yer alan metinler aracılığıyla söz konusu kişisel veri sahipleri bu kapsamda aydınlatılmaktadırlar. Misafir giriş-çıkış takibi yapılması amacıyla elde edilen veriler yalnızca bu amaçla işlenmekte, ve ilgili kişisel veriler fiziki ortamda veri kayıt sistemine kaydedilmektedir.

 

Hizmet binamız içerisindeki güvenlik kamerası vasıtasıyla ve bina güvenliğinin sağlanması amacıyla görüntü kaydı yapılmakta ve kayıt işlemi Genel Müdürlük tarafından denetlenmektedir.

 

Bu çerçevede elde edilen kayıtlara yalnızca sınırlı sayıda Şirket çalışanının erişimi bulunmaktadır. Bahsi geçen kayıtlara erişimi olan Şirket çalışanları bu kayıtları yalnızca yetkili kamu kurum ve kuruluşundan gelen talep veya denetim süreçlerinde kullanmak üzere erişmekte ve hukuken yetkili olan kişilerle paylaşmaktadır. Kayıtlara erişimi olan sınırlı sayıda kişi gizlilik taahhütnamesi ile eriştiği verilerin gizliliğini koruyacağını beyan etmektedir.

 

Söz konusu kişisel veriler, Kanunun 5. maddesinde yer alan “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak otomatik yolla işlenmektedir.

Söz konusu kişisel veriler hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuatı gereği talep halinde adli makamlar veya ilgili kolluk kuvvetlerine aktarılabilecektir.

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre Kosmos Vize Hizmetleri Limited Şirketi Cumhuriyet Caddesi No:139  Harbiye - Şişli - İstanbul - Türkiye  adresine bizzat elden iletebilir,  noter kanalıyla ulaştırabilirsiniz.

KOSMOS VİZE HİZMETLERİ TRABZON VE ANADOLU YAKASINDA !

14.03.2019 Perşembe günü itibariyle Kosmos Vize Hizmetleri olarak Trabzon şubemizi hizmete açacağımızı duyurmaktan memnuniyet duyarız. 21.02.2019 tarihinden beri Anadolu yakası şubemiz hizmet vermeye başlamıştır. Randevunuzu Çağrı Merkezimizi arayarak ya da web sitemiz üzerinden alabilirsiniz. Detaylar için web sitemizi ziyaret ediniz.

VİZE ÜCRETLERİ HAKKINDA

31.12.2018 Pazartesi gününden itibaren Yunanistan Schengen vize ücretleri ve hizmet bedeli para birimi EURO olacaktır.  Ek hizmet para birimi  ( fotokopi, SMS, kargo, fotoğraf) TL olmaya devam edecektir.